Intra in cont Cont nou Newsletter

BUNURI EXECUTATE (4494)

Vanzarea bunurilor executate silit s-ar putea realiza printr-un Registru electronic

14-Apr-2010
Sursa: Avocatnet.ro

Vanzarea bunurilor executate silit s-ar putea realiza printr-un Registru electronic, potrivit unui proiect de lege inregistrat la Camera Deputatilor. Propunerea legislativa modifica si completeaza Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti. Astfel, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti va infiinta si administra Registrul electronic de publicitate a vanzarii bunurilor supuse executarii silite.

Registrul electronic va functiona ca un sistem informatic prin intermediul caruia toti executorii judecatoresti vor efectua publicitatea la nivel national a vanzarii bunurilor mobile si imobile aflate in procedura de executare silita. De asemenea, Consiliul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti va stabili procedura de implementare a acestui sistem de raportare a datelor.

Totodata, proiectul de lege prevede raspunderea disciplinara a executorilor judecatoresti in cazul in care omit sa efectueze publicitatea vanzarii prin Registrul electronic de publicitate a vanzarii bunurilor supuse executarii silite.facebook yahoo printeaza
Autor: Ioana Vlad
Sursa: Avocatnet.ro

ANUNTUL ZILEI