Executari siliteXECUTARI.COM
portalul executarilor silite din Romania
Cautare rapida :
Autentificare utilizator :
Prima pagina Stiri Profesionisti Legislatie Linkuri utile Forum Despre noi Contact
Bunuri executate (3764)
Parteneri
Imobile SMARTHOUSING
Imobile BCR
Imobile OTP
Imobile CREDIT EUROPE
Prezentare servicii
Record de trafic
trafic executari.com
Newsletter
Alatura-te celor 53.000 de abonati la alertele noastre!
Curs Valutar
1€ = 4.4607 lei
1$ = 3.2281 lei
1£ = 5.4148 lei
1₣ = 3.6578 lei
Noile Reguli
- Informeaza-te din timp despre licitatia, pe care ai gasit-o la sediul executorului judecatoresc si pe site-urile de specialitate;

- Daca proprietatea nu se vinde la prima licitatie, pretul scade, la a doua licitatie, cu 25% fata de pretul evaluat, sau chiar pana la 70% daca se prezinta minimum doua persoane si, la a treia licitatie, poate fi redus chiar si la mai putin de 50% din pretul de pornire, conditia fiind aceeasi: sa se prezinte minimum doi licitatori;

- Pregateste-ti suma de 10% din pretul de incepere, reprezentand garantia ce trebuie depusa la banca inainte de a participa la o licitatie si poate fi recuperata daca nu castigi licitatia;

- Imobilele executate silit pot fi cumparate si prin credite acordate de institutiile care au scos bunurile respective la vanzare;

- Persoana care a castigat licitatia are 30 de zile la dispozitie sa plateasca intreaga suma creditorului sau poate negocia plata in rate, in caz contrar pierde si garantia de 10%.
Efectele noului cod de procedura civila asupra bunurilor mobile
Efectele noului cod de procedura civila asupra bunurilor mobile
facebook yahoo printeaza
Noul Cod de Procedura Civila aduce noutati in ceea ce priveste procedura de urmarire a autovehiculelor ce fac obiectul executarii silite. Astfel, executorul judecatoresc va putea aplica sechestrul asupra unui autovehicul, in baza datelor obtinute de la serviciul public comunitar regim premise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, daca debitorul in cauza este proprietarul inregistat al acelui bun. Politia rutiera poate fi cea care va identifica in trafic si aplica masurile dispuse de excutorul judecatoresc. Pana la intrarea in vigoare a noului Cod, de cele mai multe ori, se apela la detectivi particulari pentru a identifica masina ce ar fi trebuit executata.

Avocat Roxana Vlasceanu, Cosma si Asociatii

"Una din noutatile noului Cod de Procedura Civila este reglementarea in mod expres a procedurii de urmarire a autovehiculelor ce fac obiectul executarii silite.

Potrivit noului Cod, daca in termen de o zi de la comunicarea somatiei, insotite de incheierea de incuvintare a executarii, debitorul nu plateste suma datorata, executorul judecatoresc va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmaribile ale debitorului, in vederea valorificarii lor, chiar daca acestea sunt detinute de un tert.

De mentionat ca ragazul de o zi, lasat debitorului pentru a-si onora obligatia de plata, nu se va oferi in cazul in care exista pericol evident de sustragere a bunurilor mobile de la urmarire. Cererea cu privire la sechestrarea bunurilor urmaribile, la aceeasi data cu data comunicarii somatiei catre debitor, trebuie insa formulata de creditor in cuprinsul cererii de executare, instanta urmand sa aprecieze, prin incheierea de incuvintare a executarii, daca se impune sau nu admiterea acesteia in masura in care creditorul a facut dovada existentei pericolului evident ca debitorul sa sustraga bunurile de la urmarire.

Daca bunul urmarit este un autovehicul proprietatea debitorului, in acord cu dispozitiile art. 739 C.proc.civ.,  executorul judecatoresc poate dispune sechestrarea acestui bun, facand mentiunea acestei masuri si pe certificatul de inmatriculare, precum si pe cartea de identitate a autovehiculului. Pentru situatia in care aceasta masura nu poate fi aplicata, executorul judecatoresc va incheia un proces-verbal de sechestru, in cuprinsul caruia va mentiona si cauzele ce au condus la crearea acestei situatii.

Autovehiculul va fi sechestrat prin aplicarea de sigilii sau dat in depozitul unei persoane, desemnate cu precadere de catre creditor. Un exemplar al procesului-verbal de urmarire al acelui autovehicul va fi comunicat atat organelor de politie rutiera, cat si organelor fiscale in raza carora a fost inmatriculat acel bun, pentru a nota in evidentele proprii masura dispusa.

Pentru situatia in care indisponibilizarea autovehiculului si a documentelor acestuia nu poate fi realizata la termenul la care executorul judecatoresc a dispus aplicarea masurii sechestrului, procesul-verbal de urmarire va fi comunicat serviciului de politie rutiera, care va putea opri in trafic autovehiculul urmarit, indiferent de locul in care acesta se afla. Se va proceda astfel la ridicarea certificatului de inmatriculare si a cartii de identitate si i se va aduce la cunostinta conducatorului autovehiculului ca bunul este sechestrat, acesta avand obligatia sa se prezinte intr-un termen rezonabil la executorul judecatoresc.

Organul de politie va consemna aceasta operatiune intr-un proces verbal, in care se va face si o sumara descriere a autovehiculului sechestrat. O copie a acestui  proces verbal va fi remisa conducatorului autovehiculului si se va trasmite totodata si executorului judecatoresc impreuna cu cartea de identitate autovehiculului si certificatul de inmatriculare.

Executorul judecatoresc poate aplica masura sechestrului asupra unui autovehicul in baza datelor obtinute de la serviciul public comunitar regim premise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, daca debitorul in cauza este proprietarul inregistat al acelui bun. Politia rutiera urmand a identifica in trafic si aplica masurile mai sus descrise.

Autovehiculul supus sechestrului va putea fi folosit pana la valorificare de catre debitor, daca face dovada in fata executorului judecatoresc cu o polita de asigurare negociabila, la o suma asigurata cel putin egala cu valoarea de asigurare a autovehiculului. Tertul detinator al autovehicului care are un drept e folosinta asupra bunului sechestrat poate de asemenea sa ceara instantei de executare sa fie autorizat sa foloseasca in continuare bunul, daca detine sau urmeaza sa contracteze, in termenul fixat de instanta, o asigurare facultativa contra daunelor. In cazul sau, acordul creditorului urmaritor in acest sens suplineste autorizatia instantei de executare."Taguri: avocat Vlasceanu D. Roxana-Elena, Cosma & Asociatii
Autor: Av. Roxana Vlasceanu
Inregistrare
Creeaza-ti un cont! pentru a benificia de alerte gratuite prin email, atunci cand apar bunurile pe care le cauti.
Anuntul zilei
complex-comercial-mall-armonia-braila-braila.jpg
Complex comercial MALL ARMONIA BRAILA, 10.000.000 EUR, Braila
Recomandari
· Fabrica de brichete si teren aferent - 2.436 mp, cu pretul de pornire de 1.664.000 RON, 16-07-2014, Suceava
teren-intravilan---52482-mp-halchiu_4.jpg
· Teren intravilan - 524.82 mp, cu pretul de pornire de 4.800 EUR, Brasov
casa-si-teren-oradea.jpg
· Casa si teren, cu pretul de pornire de 96.700 EUR, Bihor
aa486f25175cbdc3854151288a645c19.jpg
· Apartament 4 camere, Bucuresti, Str. Margeanului, cu pretul de pornire de 45.000 EUR, Bucuresti
apartament-cu-2-camere---6750-mp-satu-mare_10.jpg
· Apartament cu 2 camere - 67,50 mp, cu pretul de pornire de 14.415 USD, Satu Mare
123b7f02433572a0a560e620311a469c.jpg
· Teren intravilan, Bucuresti, Str. Durbac Dumitru Raducu, cu pretul de pornire de 47.500 EUR, Bucuresti
· Teren intravilan curti constructii - 433 mp, cu pretul de pornire de 10.345 RON, 30-04-2014, Dambovita
· Teren arabil - 1000 mp, cu pretul de pornire de 133.650 RON, 19-12-2014, Sibiu
· Autoturism Daewoo Matiz - 2003, cu pretul de pornire de 1.160 RON, 18-06-2014, Suceava
· Teren arabil de 6000 mp, cu pretul de pornire de 6.466 RON, 25-04-2014, Valcea
· AUTOTURISM MIXT DACIA 1307 F - 1999, cu pretul de pornire de 845 RON, 23-04-2014, Vaslui
Copyright © 2012-2013 SC CND Legalis SRL | Termeni si conditii de utilizare | Confidentialitate | Contact
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND Legalis SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.executari.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND Legalis SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20817. ©   Copyright SC CND Legalis SRL 2012 - 2013.

Facebook Executari.com Linkedin Executari.com