Executari siliteXECUTARI.COM
portalul executarilor silite din Romania
Cautare rapida :
Autentificare utilizator :
Prima pagina Stiri Profesionisti Legislatie Linkuri utile Forum Despre noi Contact
Bunuri executate (3771)
Parteneri
Imobile SMARTHOUSING
Imobile BCR
Imobile OTP
Imobile CREDIT EUROPE
Prezentare servicii
Record de trafic
trafic executari.com
Newsletter
Alatura-te celor 53.000 de abonati la alertele noastre!
Curs Valutar
1€ = 4.4607 lei
1$ = 3.2281 lei
1£ = 5.4148 lei
1₣ = 3.6578 lei
Noile Reguli
- Informeaza-te din timp despre licitatia, pe care ai gasit-o la sediul executorului judecatoresc si pe site-urile de specialitate;

- Daca proprietatea nu se vinde la prima licitatie, pretul scade, la a doua licitatie, cu 25% fata de pretul evaluat, sau chiar pana la 70% daca se prezinta minimum doua persoane si, la a treia licitatie, poate fi redus chiar si la mai putin de 50% din pretul de pornire, conditia fiind aceeasi: sa se prezinte minimum doi licitatori;

- Pregateste-ti suma de 10% din pretul de incepere, reprezentand garantia ce trebuie depusa la banca inainte de a participa la o licitatie si poate fi recuperata daca nu castigi licitatia;

- Imobilele executate silit pot fi cumparate si prin credite acordate de institutiile care au scos bunurile respective la vanzare;

- Persoana care a castigat licitatia are 30 de zile la dispozitie sa plateasca intreaga suma creditorului sau poate negocia plata in rate, in caz contrar pierde si garantia de 10%.
CNA, executat silit de Antena 3, pentru plata a 6.159 de lei, în cazul unei emisiuni a lui Badea
CNA, executat silit de Antena 3, pentru plata a 6.159 de lei, în cazul unei emisiuni a lui Badea
Sursa: www.zf.ro | 22-Feb-2013
facebook yahoo printeaza
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) este executat silit de Antena 3, pentru plata a 6.159 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată în cazul unui proces pe care televiziunea l-a câştigat cu CNA, care a amendat postul pentru emisiunea lui Mircea Badea `În gura presei`.

CNA a avut, în şedinţa de joi, pe ordinea de zi o situaţie a "proceselor privind anularea deciziilor CNA aplicate radiodifuzorilor (perioada 2009 - 2011)".

În acest context, preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, a spus că CNA a pierdut definitiv şi irevocabil un proces cu Antena 3, în urma căruia televiziunea a transmis Consiliului - prin intermediul unui birou de executori judecătoreşti - o somaţie prin care îi cere achitarea sumei totale de 6.159 de lei.

"Pe 12 februarie anul acesta, CNA a primit somaţia de execuţie publică pentru suma de 6.159 de lei cheltuieli de judecată în urma pierderii procesului pe care Antena 3 l-a intentat CNA cu privire la sancţiunea dată în martie 2009 emisiunii «În gura presei», care a prezentat la momentul respectiv momentul asasinării baschetbalistului Marian Cozma şi la acea vreme s-a considerat că realizatorul a făcut anumite precizări a căror interpretare ar fi putut duce la instigare la violenţă. Instanţa a considerat că nu se susţine decizia, a anulat cu totul amenda (în cuantum de 10.000 de lei, n.r.) şi, în urma pierderii celor două procese, într-un alt treilea proces, civil, s-au solicitat cheltuieli de judecată reprezentând 3.000 de lei onorariul avocatului, 2.000 de lei onorariu de succes - care este un tertip specific doar civilului şi doar persoanelor fizice, în niciun caz în momentul în care ai de-a face cu o instituţie, deci în contencios administrativ nu există acest sistem de onorariu de succes -, la care s-a mai adăugat o sumă de cheltuieli de judecată, deci totalul de 6.159 de lei pe care bugetul CNA nu îi are prevăzuţi pentru tot anul financiar 2013", a declarat Laura Georgescu.

Ea a precizat că a cerut Oficiului juridic al CNA o situaţie cu toate procesele care sunt pierdute şi în care radiodifuzorul Antena 3 a solicitat cheltuieli de judecată de la CNA.

În acest sens, Laura Georgescu a prezentat în şedinţa CNA de joi o listă cu 10 procese, în care Consiliul a fost dat în judecată de Antena 3 şi care au fost pierdute.

"CNA nu are decât soluţia de a muta din diverse alte rubrici ale bugetului (instituţiei, n.r.) aceşti bani sau nu plăteşte, tergiversează şase săptămâni, după care se blochează conturile CNA şi se recuperează suma. Problema este că nu este singurul caz, vor mai apărea cel puţin lunar câte un alt caz, fiindcă am patru speţe pierdute definitiv şi irevocabil cu acelaşi radiodifuzor, Antena 3. Şi atunci se pune întrebarea: tu, CNA, dai o amendă de 10.000 de lei, justiţia ţi-o anulează şi în plus te obligă să plăteşti 6.159 de lei, adică 62% înapoi fără nimic. Una este când dai amenda şi amenda pleacă la bugetul de stat şi alta este când îi soliciţi CNA, care nu înseamnă 11 membri, ci înseamnă 130 de oameni plus cei 11 membri să nu aibă salariu fiindcă deciziile Consiliului nu au fost acceptate de justiţie", a spus Laura Georgescu.

Preşedintele CNA a spus că acesta a fost motivul pentru care subiectul a fost discutat public în şedinţa de joi a CNA.

Totodată, Laura Georgescu a spus că mai există trei procese cu SC Ocram Televiziune SRL, societatea care a deţinut licenţa OTV (retrasă anul acesta de CNA, n.r.), în care şi OTV a solicitat cheltuieli de judecată de la Consiliu. "Dar (procesele, n.r.) sunt noi, sunt din 2012 şi acum se fac şi se aşteaptă motivările şi cuantumurile cerute", a spus Georgescu.

În plus, Laura Georgescu a spus că CNA va face o scrisoare publică atât către Antena, cât şi către societatea Ocram Televiziune, prin care acestea să nu mai solicite cheltuieli de judecată de la instituţia publică CNA.

"Şi (subiectul, n.r.) se va lăsa cu o scrisoare publică către cei doi radiodifuzori, care emit pretenţii către o instituţie, în condiţiile în care instituţia nu face altceva decât să aplice Legea audiovizualului, nu îşi ia cotă parte din amenzile aplicate, ca să poţi să spui ok, îi cer cheltuieli de judecată fiindcă, în funcţie de cât îşi ia amendă, îşi ia şi procent", a spus Laura Georgescu.

 Întrebată cum afectează această situaţie deciziile pe care le-ar putea lua CNA în cazul tuturor radiodifuzorilor, în general, şi în cazul Antena 3 şi OTV, Laura Georgescu a spus: "Pentru mine, personal, în niciun fel. Legea trebuie aplicată, dar nu cu abuz de putere, ci ţinând cont de jurisprudenţa CEDO pe care Oficiul juridic (al CNA, n.r.) ne-o face săptămânal. Ei merg săptămânal, cinci zile din cinci, în instanţă şi află ce este respins şi ce nu. Ce ne costă să luăm şi să încercăm să armonizăm legea şi Codul nostru cu ceea ce se întâmplă?!". Ea a făcut referire la faptul că în deciziile luate, CNA trebuie să ţină cont de "libertatea de opinie" a jurnaliştilor şi realizatorilor.

CNA a amendat, în data de 3 martie 2009, postul Antena 3 pentru emisiunea "În gura presei", realizată de Mircea Badea şi difuzată în 8 februarie 2009.

Potrivit respectivei decizii a CNA (Decizia nr. 321 din 3 martie 2009), unul dintre subiectele abordate în ediţia din 8 februarie 2009 a emisiunii "În gura presei" a fost legat de moartea handbalistului român Marian Cozma, în urma unei altercaţii într-o discotecă din oraşul ungar Veszprem. Din informaţiile oferite presei de către autorităţile din Ungaria a rezultat că presupuşii asasini ai handbalistului ar fi cetăţeni maghiari de origine romă.

Astfel, pornind de la un comentariu preluat din presa audiovizuală, potrivit căruia tatăl unuia dintre handbaliştii răniţi grav în acelaşi incident, care a supravieţuit, dar cu urmări dramatice, ar intenţiona să trimită "un comando" care să îi pedepsească pe presupuşii agresori, Mircea Badea a formulat "un discurs explicit de instigare la violenţă împotriva acestora, subliind faptul că ar dori ca aceştia să fie «rezolvaţi»", se arăta în motivarea deciziei CNA.

"Eu mi-aş dori din suflet - ca să radicalizez un pic discursul, că nu mai pot, asta cu statul de drept, cu... să o frăsunim la televizor, nu mai pot, deci cedez nervos -, mi-aş dori din suflet ca legenda aia care circulă pe televizoare, că tatăl unuia dintre handbaliştii cu pricina, care au supravieţuit, dar cu urmări dramatice, e un mare şmecher prin Muntenegru, prin Serbia, pe unde o fi el mare şmecher, aşa e zvonul, cică a trimis un comando ca să-i rezolve pe ăştia, eu sper să fie adevărată şi să-i rezolve pe ăştia (...) Doamne de i-ar găsi... (...) sper să-i găsească şi să-i rezolve (...)", a spus Mircea Badea, în emisiunea "În gura presei" din 8 februarie 2009.

 "Consiliul consideră că domnul Mircea Badea putea să îşi exprime revolta cu privire la incidentul din oraşul ungar Veszprem, în urma căruia handbalistul Marian Cozma a decedat, iar alte două persoane au fost grav rănite, fără a însoţi comentariile de un mesaj de instigare la violenţă împotriva presupuşilor infractori, persoane de etnie rromă", se mai arăta în Decizia CNA din 3 martie 2009.

În urma hotărârii CNA, Antena 3 a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea Deciziei CNA din 3 martie 2009. Recursul s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a fost pierdut de CNA.Autor: Madalina Cerban
Sursa: www.zf.ro
Inregistrare
Creeaza-ti un cont! pentru a benificia de alerte gratuite prin email, atunci cand apar bunurile pe care le cauti.
Anuntul zilei
complex-comercial-mall-armonia-braila-braila.jpg
Complex comercial MALL ARMONIA BRAILA, 10.000.000 EUR, Braila
Recomandari
· Apartament cu 2 camere - 39.66 mp, cu pretul de pornire de 115.400 RON, 24-04-2014, Prahova
jcb-vibrocompactor-vibromax-vm-75---2010---1014-km-otopeni_1.jpg
· Jcb vibrocompactor vibromax VM 75 - 2010 - 1.014 km, cu pretul de pornire de 33.000 EUR, Ilfov
casa-dp2e-si-teren---239-mp-poiana-brasov_4.png
· Casa D+P+2E si teren - 239 mp, cu pretul de pornire de 787.580 RON, Brasov
apartament-2-camere---3606-mp-sector-5.jpg
· Apartament 2 camere - 36.06 mp, cu pretul de pornire de 29.760 EUR, Bucuresti
· Casa P+E+M si teren, cu pretul de pornire de 422.496 RON, Iasi
casa-si-teren-intravilan-in-suprafata-de-325-mp-comcimpineanca.png
· Casa si teren intravilan in suprafata de 325 mp, cu pretul de pornire de 15.662 EUR, Vrancea
· Apartament cu 3 camere - 65,89 mp, cu pretul de pornire de 203.033 RON, Ilfov
· Autoturism CHEVROLET AVEO - 2006, cu pretul de pornire de 5.150 RON, 30-04-2014, Bihor
· Teren - 156.03 mp, cu pretul de pornire de 172.285 RON, 9-05-2014, Bucuresti
· Apartament, cu pretul de pornire de 208.425 RON, 29-04-2014, Prahova
· Teren extravilan de 1.392 mp, cu pretul de pornire de 1.469 RON, 29-04-2014, Olt
Copyright © 2012-2013 SC CND Legalis SRL | Termeni si conditii de utilizare | Confidentialitate | Contact
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND Legalis SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.executari.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND Legalis SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20817. ©   Copyright SC CND Legalis SRL 2012 - 2013.

Facebook Executari.com Linkedin Executari.com